geen eindstation”
Je kind heeft een dierbare verloren. Een vader of moeder, een broer of zus, een vriendje of vriendinnetje. Je maakt je enorm veel zorgen om je kind. Wat betekent dit overlijden voor mijn kind? Heeft hij/zij genoeg veerkracht om hier doorheen te komen? Je wil je kind graag helpen, maar als je het gesprek aan wil gaan dan wil hij/zij niet praten. Hij/zij zegt dat er niks aan de hand is, raakt geïrriteerd of wijst je af. Het is voor kinderen vaak gemakkelijker om te praten met een vreemde. Kinderen en jongeren kunnen hiervoor bij mij terecht.
Wat als jouw kind:
- iemand heeft die er helemaal voor hem is
- vrij met iemand over het overlijden kan praten
- leert om zijn gevoelens en emoties met betrekking tot het verlies te uiten
- het verlies kan verweven in zijn leven
Kortom: wat als jouw kind zijn gevoelens kan uiten, aan kan geven wat zijn behoeften met betrekking tot het verlies en weer vrolijk en blij door het leven gaat? Zodat jij je minder zorgen hoeft te maken over de toekomst en er gewoon kan zijn voor je kind?
Als dit is wat je wilt, neem dan contact met me op!
Zoek je begeleiding voor jezelf? lees dan deze pagina.
Herken jij dit?
- je kind valt terug in jong gedrag
- je kind neemt taken op zich die niet leeftijdsadequaat zijn, zoals het buiten zetten van de vuilniszakken, de vaatwasser inruimen, koken
- je kind zegt dat het goed met hem gaat, terwijl je ziet dat het niet zo is
- je kind gaat voor jou zorgen
- je kind vraagt voortdurend je aandacht op allerlei manieren (positief én negatief)
- de leerkracht op school geeft aan dat je kind zichzelf niet is
En ben je bang dat:
- het verlies nare gevolgen heeft voor je kind in de toekomst?
- je kind diep ongelukkig is, maar dit niet laat merken?
- je kind zich groot houdt om jou geen verdriet te doen?
Wil jij dat je kind hulp krijgt bij het rouwen? Wil jij dat je kind leert omgaan met het verlies? Wil jij dat je kind leert dat het oké is om zijn verdriet te tonen? Wil jij dat je kind het verlies kan verweven in zijn leven, zodat het weer verder kan en hier niet op latere leeftijd tegenaan loopt??
Gun jij je kind een professional waarmee het vrijuit over het verlies en de bijbehorende emoties en gevoelens kan praten, zodat het weer steviger in zijn schoenen staat?
Neem contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.
Ieder kind is uniek!
Als rouwbegeleider ben ik er helemaal voor jouw kind. Met luisterend oor en open hart neem ik je kind serieus bij alles wat het vertelt. Ik vind vertrouwen heel belangrijk en ik beloof je kind dat alles dat het aan mij vertelt geheim blijft. Mocht ik om één of andere reden vinden dat een geheim verteld moet worden, doe ik dit altijd in overleg met je kind.
Met verschillende rouwmodellen en creatieve werkvormen ga ik samen met je kind het verhaal van het verlies door. Hierbij is er veel ruimte voor gevoel en emotie. Jouw kind staat hierin centraal. Ik werk altijd op maat, ieder kind is uniek.
Ik werk, in overleg, vaak tijdens schooltijd op de school van je kind, zodat jij en je kind niet extra belast worden na schooltijd.
Door middel van een intake- en evaluatiegesprek geef ik ook jou, als ouders, handvatten om je kind verder te ondersteunen met alles rondom het verlies. Ik geef je inzicht in het rouwproces dat je kind (en jijzelf) doormaakt, zodat je (de reacties, emoties en gevoelens van) je kind beter begrijpt.
Hoe ziet dit er dan concreet uit?
Ik start met een intakegesprek met ouders (zonder kind), waarin we bespreken wat voor jullie het doel is van de begeleiding van jullie kind. Ik leg uit hoe een rouwproces eruit kan zien bij kinderen en volwassenen, zodat jullie elkaar en je kind beter begrijpen.
Vervolgens plannen we een aantal begeleidingsmomenten van 45 minuten. Ik houd jullie hierover via de mail kort op de hoogte.
Na deze begeleidingsmomenten vindt een (tussen) evaluatie plaats met ouder(s), waarin we bekijken hoe het nu gaat met je kind. Ik vertel wat ik van je kind mag vertellen en geef tips en adviezen het ondersteunen van je kind met dit verlies.
Meestal wordt het traject hier afgesloten, soms besluiten we samen dat het voor het kind goed is om nog enkele sessies te volgen.
Vrijblijvend kennismakingsgesprek
Natuurlijk is het belangrijk dat je kind op de juiste plek zit, daarom maken we eerst kennis in een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek (dit kan ook telefonisch plaatsvinden). Tijdens dit half uur durende gesprek kijken we of er een klik is en brengen we jullie situatie in kaart.
Als je kind en jij dit hebben afgerond, dan:
Door het volgen van dit individuele traject wordt je kind sterker en krachtiger, het leert zijn/haar gedachten en gevoelens over het verlies kennen, verwoorden en verwerken. Je kind leert op te komen voor zijn/haar eigen behoeften. Hierdoor wordt je kind communicatief sterker, zodat het beter aan jou duidelijk kan maken wat er bij hem/haar speelt. Jij hebt handvatten om je kind verder te ondersteunen met alles rondom het verlies.
Neem contact op
Gun jij jouw kind een professional waarmee het vrijuit over het verlies en bijbehorende gevoelens en emoties kan praten, zodat het het verlies kan verweven in zijn/haar leven? Denk je dat ik iets voor jouw kind kan betekenen?
Neem dan contact met me op voor een kennismakingsgesprek.
Je bent welkom!