Kind

Je hebt een groot verlies geleden. Er is een dierbare overleden, een partner, kind, vader, moeder, broer of zus. Je bent in rouw. Je weet niet hoe je er zelf overheen komt, laat staan hoe je je zoon of dochter hierbij moet helpen. Jij maakt  je enorm veel zorgen om je kind. “Kan ik er wel zijn voor mijn kind nu ik zelf zo verdrietig ben? Wat betekent dit overlijden voor mijn zoon of dochter? Heeft hij/zij genoeg veerkracht om hier goed doorheen te komen? Zal het verlies gevolgen hebben voor zijn/haar ontwikkeling in de toekomst?”
Je probeert het gesprek aan te gaan met je kind over het verlies, maar je kind wil niet praten of doet alsof er niks aan de hand is. Hij/zij zegt dat er niks aan de hand is, wijst je af of raakt geïrriteerd. Het raakt je dat je kind niet met je wil praten. Maar je weet niet waar je de fut vandaan moet halen om er dieper op in te gaan om tot hem/haar door te dringen.

 

Wat als jouw kind:

 • iemand heeft die er helemaal voor hem is
 • vrij met iemand over het overlijden kan praten
 • leert om zijn gevoelens en emoties met betrekking tot het verlies te uiten
 • het verlies kan verweven in zijn leven

Kortom: wat als jouw kind zijn gevoelens kan uiten, aan kan geven wat zijn behoeften met betrekking tot het verlies en weer vrolijk en blij door het leven gaat? Zodat jij je minder zorgen hoeft te maken over de toekomst en er gewoon kan zijn voor je kind?

Als dit is wat je wilt, neem dan contact met me op!

Zoek je begeleiding voor jezelf? lees dan deze pagina.

 

Herken jij dit?
 • Je kind valt terug in jong gedrag
 • Je kind neemt taken op zich die niet leeftijdsadequaat zijn, zoals het buiten zetten van de vuilniszakken, de vaatwasser inruimen, koken
 • Je kind zegt dat het goed met hem gaat, terwijl je ziet dat het niet zo is
 • Je kind gaat voor jou zorgen
 • Je kind vraagt voortdurend je aandacht op allerlei manieren (positief én negatief)
 • De leerkracht op school geeft aan dat je kind zichzelf niet is
En ben je bang dat:
 • het verlies nare gevolgen heeft voor je kind in de toekomst?
 • je kind diep ongelukkig is, maar dit niet laat merken?
 • je kind zich groot houdt om jou geen verdriet te doen?

Wil jij dat je kind hulp krijgt bij het rouwen? Wil jij dat je kind leert omgaan met het verlies? Wil jij dat je kind leert dat het oké is om zijn verdriet te tonen? Wil jij dat je kind het verlies kan verweven in zijn leven, zodat het weer verder kan en hier niet op latere leeftijd tegenaan loopt??

Gun jij je kind een professional waarmee het vrijuit over het verlies en de bijbehorende emoties en gevoelens kan praten, zodat het weer steviger in zijn schoenen staat?

Neem contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.

 

Ieder kind is uniek!

Als rouwbegeleider ben ik er helemaal voor jouw kind. Met luisterend oor en open hart neem ik je kind serieus bij alles wat het vertelt. Ik vind vertrouwen heel belangrijk en ik beloof je kind dat alles dat het aan mij vertelt geheim blijft. Mocht ik om één of andere reden vinden dat een geheim verteld moet worden, doe ik dit altijd in overleg met je kind.
Met verschillende rouwmodellen en creatieve werkvormen ga ik samen met je kind het verhaal van het verlies door. Hierbij is er veel ruimte voor gevoel en emotie. Jouw kind staat hierin centraal. Ik werk altijd op maat, ieder kind is uniek.

Ik werk, in overleg, vaak tijdens schooltijd op de school van je kind, zodat jij en je kind niet extra belast worden na schooltijd.

Door middel van een intake- en evaluatiegesprek geef ik ook jou, als ouders, handvatten om je kind verder te ondersteunen met alles rondom het verlies. Ik geef je inzicht in het rouwproces dat je kind (en jijzelf) doormaakt, zodat je (de reacties, emoties en gevoelens van) je kind beter begrijpt.

 

Hoe ziet dit er dan concreet uit?

Ik start met een intakegesprek met ouders (zonder kind), waarin we bespreken wat voor jullie het doel is van de begeleiding van jullie kind. Ik leg uit hoe een rouwproces eruit kan zien bij kinderen en volwassenen, zodat jullie elkaar en je kind beter begrijpen.
Vervolgens plannen we een aantal begeleidingsmomenten van 45 minuten. Ik houd jullie hierover via de mail kort op de hoogte.
Na deze begeleidingsmomenten vindt een (tussen) evaluatie plaats met ouder(s), waarin we bekijken hoe het nu gaat met je kind. Ik vertel wat ik van je kind mag vertellen en geef tips en adviezen het ondersteunen van je kind met dit verlies.
Meestal wordt het traject hier afgesloten, soms besluiten we samen dat het voor het kind goed is om nog enkele sessies te volgen.

 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Natuurlijk is het belangrijk dat je kind op de juiste plek zit, daarom maken we eerst kennis in een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek (dit kan ook telefonisch plaatsvinden). Tijdens dit half uur durende gesprek kijken we of er een klik is en brengen we jullie situatie in kaart.

 

Als je kind en jij dit hebben afgerond, dan:

Door het volgen van dit individuele traject wordt je kind sterker en krachtiger, het leert zijn/haar gedachten en gevoelens over het verlies kennen, verwoorden en verwerken. Je kind leert op te komen voor zijn/haar eigen behoeften. Hierdoor wordt je kind communicatief sterker, zodat het beter aan jou duidelijk kan maken wat er bij hem/haar speelt. Jij hebt handvatten om je kind verder te ondersteunen met alles rondom het verlies.

 

Neem contact op

Gun jij jouw kind een professional waarmee het vrijuit over het verlies en bijbehorende gevoelens en emoties kan praten, zodat het het verlies kan verweven in zijn/haar leven? Denk je dat ik iets voor jouw kind kan betekenen?

Neem dan contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

Je bent welkom!