Begeleiding voor kinderen bij scheiding

“Als je verdrietig bent,
kijk dan opnieuw in je hart
en je zult zien
dat je huilt
om wat je vreugde schonk”
~Khalil Gibran~

Hoi, wat leuk dat je hier komt kijken!

Gaan jouw papa en mama scheiden? Maak jij je zorgen over alles wat er nu voor jou gaat veranderen? Bij wie je gaat wonen? Of je papa en mama allebei nog wel even vaak zult zien? Ben je verdrietig of bang? Misschien voel jij je juist heel erg opgelucht omdat er nu geen ruzie meer is thuis, maar durf je dat aan niemand te vertellen?

Wil jij papa en mama geen verdriet doen? En ben je bang dat je dat wel doet door ze te vertellen waar jij je zorgen om maakt? Misschien kun je dan met mij komen praten!

Kies-coach

Ik ben Esther en ik ben KIES-coach. Ik werk met kinderen zoals jij, waarvan de papa en mama gaan scheiden of al gescheiden zijn. Kinderen kunnen alle zorgen die ze hebben aan mij vertellen. Ze kunnen alles wat ze voelen (hun boosheid, verdriet en angst, maar ook hun opluchting en blijheid) met mij delen. Ik kan heel goed luisteren en ik ben ook goed in vragen stellen. Alles wat je aan mij vertelt blijft geheim.

We doen dit samen

Samen zoeken we naar oplossingen voor problemen die jij tegenkomt door de scheiding en we kijken samen hoe je dit op een goede manier met papa en mama kunt bespreken. Dit doen we op een heleboel verschillende manieren. We kunnen gewoon praten met elkaar, maar we kunnen ook tekenen, kleuren en spelletjes doen. Ik gebruik vaak playmobielpoppetjes als ik met kinderen werk, dan spelen we de situaties die gebeurd zijn na. We kijken samen hoe ik jou kan helpen en wat er bij jou past.

Waar zijn de afspraken?

De afspraken met mij zijn vaak op school. Dan kun je na schooltijd gewoon afspreken met je vrienden. We bespreken samen wat we aan papa en mama vertellen over onze afspraken. Ik praat ook twee keer met papa en mama om aan hun te vertellen hoe zij jou kunnen helpen bij de scheiding.

Het lijkt mij leuk om jou te ontmoeten en jou te helpen je beter te voelen bij de scheiding. Lijkt het jou fijn om met mij te komen praten? Of heb je nog vragen?

Hier vind je mijn e-mailadres en telefoonnummer.

Tot ziens!

“Als je verdrietig bent,
kijk dan opnieuw in je hart
en je zult zien
dat je huilt
om wat je vreugde schonk”
~Khalil Gibran~