Ouders

“Rouw is als een vingerafdruk,
voor iedereen uniek”
~Manu Keirse~

Je zit midden in een scheiding. Er zijn nog veel onduidelijkheden en er moet nog veel geregeld worden rondom de scheiding: de huisvesting, de omgangsregeling, de alimentatie. Je kind is al op de hoogte van de scheiding en lijkt er ogenschijnlijk rustig onder te blijven. Toch maak je je zorgen. “Wat zal de scheiding doen met mijn kind? Zal het gevolgen hebben voor zijn/haar ontwikkeling, zijn leerprestaties, zijn toekomst?”
Je probeert het gesprek aan te gaan met je kind over de scheiding, maar je kind wil niet praten of doet alsof er niks aan de hand is. Hij/zij wijst je af of raakt geïrriteerd. Het raakt je dat je kind niet met je wil praten. Maar je weet niet waar je de tijd en de fut vandaan moet halen om er dieper op in te gaan om tot hem/haar door te dringen.

Wat als jouw kind:

  • vrij met iemand, die er helemaal voor hem/haar is, over de scheiding kan praten
  • leert om zijn gevoelens en emoties over de scheiding te uiten
  • stevig staat en duidelijk zijn behoefte met betrekking tot de scheiding aan kan geven
  • leert omgaan met de scheiding

Kortom: wat als jouw kind zijn gevoelens kan tonen, aan kan geven wat zijn behoeften zijn rond de scheiding en weer vrolijk en blij door het leven gaat? Zodat jij je minder zorgen hoeft te maken over de toekomst en er gewoon kan zijn voor je kind?

Als dit is wat je wilt, neem dan contact met me op!

 

Ieder kind is uniek!

Als KIES-coach ben ik er helemaal voor jouw kind. Met luisterend oor en open hart neem ik je kind serieus bij alles wat het vertelt. Ik vind vertrouwen heel belangrijk en ik beloof je kind dat alles dat het aan mij vertelt geheim blijft. Mocht ik om één of andere reden vinden dat een geheim verteld moet worden, doe ik dit altijd in overleg met je kind.
Met krachtige technieken en verschillende materialen ga ik samen met je kind het verhaal van de scheiding door. Hierbij is er veel ruimte voor gevoel en emotie. Jouw kind staat hierin centraal. Ik werk altijd op maat, ieder kind is uniek. Wel gebruik ik een aantal vaste thema’s die altijd aan de orde komen.
Ik werk, in overleg, vaak tijdens schooltijd op de school van je kind, zodat jij en je kind niet extra belast worden na schooltijd.

Door middel van een intake- en evaluatiegesprek geef ik ook jou en je ex, als ouders, handvatten om jullie kind verder te ondersteunen met alles rondom de scheiding. Ik geef jullie inzichten in het rouwproces dat je kind (en jijzelf) doormaakt, zodat je (de reacties, emoties en gevoelens van) je kind beter begrijpt.

 

Hoe ziet dit er dan concreet uit?

Ik start met een intakegesprek met beide ouders (zonder jullie kind), waarin we bespreken wat voor jullie het doel is van de begeleiding van jullie kind. Ik leg jullie uit hoe een rouwproces eruit kan zien bij kinderen en volwassenen, zodat jullie elkaar en je kind beter begrijpen.
Vervolgens plannen we vijf wekelijkse kind-sessies van drie kwartier. Ik houd jullie hierover via de mail kort op de hoogte van de thema’s die aan de orde zijn geweest.
Na deze kind-sessies vindt een evaluatiegesprek plaats met beide ouders (wederom zonder jullie kind), waarin we bekijken hoe het nu gaat met jullie kind. Ik vertel wat ik van jullie kind mag vertellen en geef tips en adviezen over het omgaan met de scheiding.
Meestal wordt het traject hier afgesloten, soms besluiten ouders en ik samen dat het voor het kind goed is om nog enkele sessies te volgen.

 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Natuurlijk is het belangrijk dat je kind op de juiste plek zit, daarom maken we eerst kennis in een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek (dit kan ook telefonisch plaatsvinden). Tijdens dit half uur durende gesprek kijken we of er een klik is en brengen we jullie situatie in kaart.

 

Als je kind en jij dit hebben afgerond, dan:

Door het volgen van dit individuele traject wordt je kind sterker en krachtiger, het leert zijn/haar gedachten en gevoelens over de scheiding kennen, verwoorden en verwerken. Je kind leert op te komen voor zijn/haar eigen behoeften. Hierdoor wordt je kind communicatief sterker, zodat het beter aan jou en je ex duidelijk kan maken wat voor hem/haar het beste is. Jij en je ex hebben handvatten om jullie kind verder te ondersteunen met alles rondom de scheiding.

 

Neem contact op

Gun jij jouw kind een professional waarmee het vrijuit over de scheiding en bijbehorende emoties kan praten, zodat het de scheiding een plek kan geven in zijn/haar leven. Denk je dat ik iets voor jouw kind kan betekenen?

Neem dan contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

Je bent welkom!

 

“Rouw is als een vingerafdruk,
voor iedereen uniek”
~Manu Keirse~