Nieuws

Start online Thema-café Scheiding en Samengestelde gezinnen

Kom je ook?

We gaan weer beginnen met het thema-café Scheiding en samengestelde gezinnen.

Een fijne samenwerking met Annelies Bos van Forestconsult, Karin den Hollander van Stiefacademie Nederland en het Centrum voor Jeugd en Gezin in Houten.
Zie de data in de bijgaande flyer. Ik organiseer 15 februari en 17 mei.
Woon je in de gemeente Houten? Ben je gescheiden? Heb je kinderen? Meld je aan
via info@cjghouten.nl

Wees welkom!

In de Rouwbijlage van het Houtens Nieuws

Rouwverwerking bestaat niet

,,Als je praat over rouwverwerking, lijkt het of rouw overgaat, maar het gemis gaat nooit over. Je verweeft het verlies in je leven. In de verschillende levensfases ervaar je het verlies op een andere manier”, vertelt Esther. Als kleuter mis je je moeder op een andere manier dan als puber. Feestdagen en speciale dagen, zoals een verjaardag, diploma-uitreiking, je eerste kind krijgen, zijn momenten waarop het verlies weer pijnlijk aanwezig is. Esther zoekt samen met het kind, de jongere of volwassene naar manieren om het verlies in zijn of haar leven te verweven. Haar aanpak is altijd maatwerk en passend bij de leeftijd en de belevingswereld.

Ik ben blij met dit artikel in het Houtens Nieuws. Het geeft goed weer wat ik doe en wie ik ben als rouwbegeleider.
Ik ben altijd geraakt door het vertrouwen dat mensen me geven door me toe te laten in een hele kwetsbare periode in hun leven. Ik ben dankbaar dat ik een stukje mee mag lopen op hun pad.

Hulp nodig voor je kind of voor jezelf? Neem gerust contact op via het contactformulier of bel 06-24905974

Ik loop graag een stukje mee op je pad!

GroepsGeluk in Beeld

Twee jaar geleden ben ik gestart met de basistraining voor GroepsGeluk, sinds die tijd ben ik enorm fan! GroepsGeluk is systemisch werken in de klas. Dit gebeurt door houten poppetjes, picto´s, symbolen en ander klein materiaal dat de leerlingen op het veld zetten. Hiermee wordt de dynamiek zichtbaar gemaakt. De leerkracht en de leerlingen krijgen inzicht in de processen die spelen in de groep. Hiermee heb je een effectieve tool in handen om een fijn pedagogisch klimaat te creëren. In lastige situaties kun je direct de balans herstellen. Zo blijft je groep gelukkig en in een gelukkige groep kan iedereen zich optimaal ontwikkelen.
Ondertussen ben ik vele professionaliseringsdagen verder en volg ik zelfs de GroepsGeluk-Opsteller opleiding!

Als GroepsGelukcoach heb ik ondertussen al in vele klassen GroepsGeluk mogen brengen en het is iedere keer weer mooi om te zien wat er tevoorschijn komt in een veilige sfeer. Regelmatig hoor ik leerkrachten na afloop zeggen dat ze dingen hebben gehoord en gezien van leerlingen die ze niet wisten. Leerlingen kunnen het gedrag van een ander nu plaatsen en er ontstaat meer begrip voor elkaar.

In bovenstaand filmpje krijg je een beeld van hoe GroepsGeluk in je klas eruit ziet.

KIES & Koffie op vrijdag 6 maart 10.30-12.00 uur

De eerste vrijdag van maart zit ik weer klaar in het Koffie-Atelier in Houten van 10.30-12.00 uur. Je bent van harte welkom om aan te sluiten. Neem gerust je (gescheiden) vriendin of buurvrouw mee. Gezellig!

Zit jij midden in een scheiding of ben je al langer gescheiden? Loop je tegen allerlei zaken aan met je kinderen en je ex-partner? Heb je behoefte aan contact met andere gescheiden ouders om hier eens over te sparren? Dan is KIES & Koffie er voor jou! KIES & Koffie is dé plek voor gescheiden ouders waar plaats is voor herkenning en erkenning. Naar behoefte kun je er ervaringen delen. Je krijgt er tips en eventueel advies. Jij kunt ook andere ouders verder helpen.

Thema waar we het over gaan hebben bij KIES & Koffie op 6 maart is: Goed zorgen voor jezelf tijdens en na de scheiding, hoe doe jij dat?

KIES & Koffie is er voor jou!

Praktische zaken:

Waar
Jullie zijn van harte welkom bij het Koffie-Atelier, Onderdoor 158-160 Houten (in de bibliotheek).

Datum
6 maart 2020, 10.30-12.00 uur

Kosten & Aanmelding
Het evenement is GRATIS, de koffie (of thee😉) moet je zelf betalen.
Indien mogelijk vooraf aanmelden op esther@praktijkdepleisterplek.nl zodat ik kan doorgeven aan het Koffie-Atelier op hoeveel mensen ze kunnen rekenen.

Artikel in de rouwbijlage van het Houtens Nieuwsblad

Praktijk de Pleisterplek
Laagdrempelige begeleiding bij rouw en verlies voor kinderen, jongeren en volwassenen

Bij Praktijk de Pleisterplek kunnen kinderen, jongeren en volwassenen terecht voor individuele begeleiding bij rouw en verlies. Rouwbegeleider en KIES-coach Esther Verwimp noemt haar praktijk “de Pleisterplek”. Een pleisterplek is een plek om tot rust te komen, zich te laten verzorgen om vervolgens met vernieuwde energie verder op pad te gaan. Esther wil cliënten zo’n plek bieden.

Lees meer

Thema-café Echtscheiding

Het CJG Houten, Forustconsult, Samen thuis Houten en Praktijk de Pleisterplek verzorgen maandelijks het Thema-café Echtscheiding op maandag van 20.00-21.00 uur. Deze maand is het thema:

Hoe ondersteun ik mijn kind tijdens en na de scheiding?
Deze avond organiseer ik samen met Linde Remmelink van het CJG Houten.

Lees meer

Een kerstvideo-boodschap van mij voor jou!

2019 stond voor mij en mijn praktijk in het teken van zichtbaarheid. Daar past een video-boodschap bij! Dus hierbij mijn wens voor 2020 voor jou in een filmpje!

“The best view comes after the hardest climb!”

Afgelopen vakantie ging ik op een roadtrip door West-Amerika, een onvergetelijke reis. Een van de hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) was Zion National park. Hier maakte ik een prachtige, maar zeer pittige en steile wandeling. Dat vroeg veel van mijn doorzettingsvermogen, vooral omdat ik niet heel erg dol ben op grote hoogten en diepe afgronden. Maar ik zette door en boven aan de top was ik blij dat ik niet had opgegeven. Wat een fantastisch uitzicht.

“The best view comes after the hardest climb!”

Lees meer