Nieuws

KIES & Koffie op vrijdag 6 maart 10.30-12.00 uur

De eerste vrijdag van maart zit ik weer klaar in het Koffie-Atelier in Houten van 10.30-12.00 uur. Je bent van harte welkom om aan te sluiten. Neem gerust je (gescheiden) vriendin of buurvrouw mee. Gezellig!

Zit jij midden in een scheiding of ben je al langer gescheiden? Loop je tegen allerlei zaken aan met je kinderen en je ex-partner? Heb je behoefte aan contact met andere gescheiden ouders om hier eens over te sparren? Dan is KIES & Koffie er voor jou! KIES & Koffie is dé plek voor gescheiden ouders waar plaats is voor herkenning en erkenning. Naar behoefte kun je er ervaringen delen. Je krijgt er tips en eventueel advies. Jij kunt ook andere ouders verder helpen.

Thema waar we het over gaan hebben bij KIES & Koffie op 6 maart is: Goed zorgen voor jezelf tijdens en na de scheiding, hoe doe jij dat?

KIES & Koffie is er voor jou!

Praktische zaken:

Waar
Jullie zijn van harte welkom bij het Koffie-Atelier, Onderdoor 158-160 Houten (in de bibliotheek).

Datum
6 maart 2020, 10.30-12.00 uur

Kosten & Aanmelding
Het evenement is GRATIS, de koffie (of thee😉) moet je zelf betalen.
Indien mogelijk vooraf aanmelden op esther@praktijkdepleisterplek.nl zodat ik kan doorgeven aan het Koffie-Atelier op hoeveel mensen ze kunnen rekenen.

Artikel in de rouwbijlage van het Houtens Nieuwsblad

Praktijk de Pleisterplek
Laagdrempelige begeleiding bij rouw en verlies voor kinderen, jongeren en volwassenen

Bij Praktijk de Pleisterplek kunnen kinderen, jongeren en volwassenen terecht voor individuele begeleiding bij rouw en verlies. Rouwbegeleider en KIES-coach Esther Verwimp noemt haar praktijk “de Pleisterplek”. Een pleisterplek is een plek om tot rust te komen, zich te laten verzorgen om vervolgens met vernieuwde energie verder op pad te gaan. Esther wil cliënten zo’n plek bieden. (meer…)

Thema-café Echtscheiding

Het CJG Houten, Forustconsult, Samen thuis Houten en Praktijk de Pleisterplek verzorgen maandelijks het Thema-café Echtscheiding op maandag van 20.00-21.00 uur. Deze maand is het thema:

Hoe ondersteun ik mijn kind tijdens en na de scheiding?
Deze avond organiseer ik samen met Linde Remmelink van het CJG Houten.

(meer…)

Een kerstvideo-boodschap van mij voor jou!

2019 stond voor mij en mijn praktijk in het teken van zichtbaarheid. Daar past een video-boodschap bij! Dus hierbij mijn wens voor 2020 voor jou in een filmpje!

“The best view comes after the hardest climb!”

Afgelopen vakantie ging ik op een roadtrip door West-Amerika, een onvergetelijke reis. Een van de hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) was Zion National park. Hier maakte ik een prachtige, maar zeer pittige en steile wandeling. Dat vroeg veel van mijn doorzettingsvermogen, vooral omdat ik niet heel erg dol ben op grote hoogten en diepe afgronden. Maar ik zette door en boven aan de top was ik blij dat ik niet had opgegeven. Wat een fantastisch uitzicht.

“The best view comes after the hardest climb!” (meer…)

TIP: Hoe zorg ik ervoor dat mijn zoon/dochter kind blijft na de scheiding?

Vorige week had ik een gesprek met ouders die graag tips en adviezen wilden hoe ze hun zoon het beste kunnen vertellen dat ze gaan scheiden en hoe ze hem hierna het beste kunnen begeleiden. Ik gaf hen onder andere deze BELANGRIJKE TIP, om ervoor te zorgen dat hun zoon op zijn kindplek blijft en niet voor zijn ouders gaat zorgen tijdens en na de scheiding!

Nieuw in Houten: KIES & Koffie

Onderstaand artikel over KIES & Koffie in Houten, staat in de digitale versie van het Houtens nieuws!
Op 6 september van 10.00-11.30 uur is het volgende ontmoetingsmoment voor gescheiden ouders in het Koffie-Atelier in de Bibliotheek van Houten. Voor ouders die met andere ouders over hun scheiding willen sparren.
Aanmelden mag, hoeft niet.
Voel je welkom!

https://houtensnieuws.nl/lokaal/activiteiten/nieuw-houten-kies-koffie-630464

 

 

 

Kinderen in echtscheidingssituaties komen soms in een stroomversnelling terecht!

Kinderen in echtscheidingssituaties komen soms in een stroomversnelling terecht als ze horen dat hun ouders gaan scheiden. Met goede begeleiding door ouders, bekenden of met professionele hulp komen kinderen na een tijdje meestal weer in een rustige vaarwater. Ik nam hierover een filmpje op tijdens mijn vakantie. Neem voor meer informatie gerust contact met me op via mail esther@praktijkdepleisterplek.nl of 06-24905974.