Nieuws

TIP: Hoe zorg ik ervoor dat mijn zoon/dochter kind blijft na de scheiding?

Vorige week had ik een gesprek met ouders die graag tips en adviezen wilden hoe ze hun zoon het beste kunnen vertellen dat ze gaan scheiden en hoe ze hem hierna het beste kunnen begeleiden. Ik gaf hen onder andere deze BELANGRIJKE TIP, om ervoor te zorgen dat hun zoon op zijn kindplek blijft en niet voor zijn ouders gaat zorgen tijdens en na de scheiding!

Nieuw in Houten: KIES & Koffie

Onderstaand artikel over KIES & Koffie in Houten, staat in de digitale versie van het Houtens nieuws!
Op 6 september van 10.00-11.30 uur is het volgende ontmoetingsmoment voor gescheiden ouders in het Koffie-Atelier in de Bibliotheek van Houten. Voor ouders die met andere ouders over hun scheiding willen sparren.
Aanmelden mag, hoeft niet.
Voel je welkom!

https://houtensnieuws.nl/lokaal/activiteiten/nieuw-houten-kies-koffie-630464

 

 

 

Kinderen in echtscheidingssituaties komen soms in een stroomversnelling terecht!

Kinderen in echtscheidingssituaties komen soms in een stroomversnelling terecht als ze horen dat hun ouders gaan scheiden. Met goede begeleiding door ouders, bekenden of met professionele hulp komen kinderen na een tijdje meestal weer in een rustige vaarwater. Ik nam hierover een filmpje op tijdens mijn vakantie. Neem voor meer informatie gerust contact met me op via mail esther@praktijkdepleisterplek.nl of 06-24905974.

 

Volgende KIES & Koffie op vrijdag 6 september

Op dit moment vier ik vakantie, dus in augustus is er geen KIES & Koffie. Maar de eerste vrijdag van september zit ik weer in het Koffie-Atelier in Houten van 10.00-11.30 uur. Je bent van harte welkom.

Dus zit jij midden in een scheiding of ben je al langer gescheiden? Loop je tegen allerlei zaken aan met je kinderen? Heb je behoefte aan contact met andere gescheiden ouders om hier eens over te sparren? Dan is KIES & Koffie er voor jou! KIES & Koffie is dé plek voor gescheiden ouders waar plaats is voor herkenning en erkenning. Naar behoefte kun je er ervaringen delen. Je krijgt er tips en eventueel advies. Jij kunt ook andere ouders verder helpen.

Thema waar we het over gaan hebben bij KIES & Koffie op 6 september is natuurlijk de vakantie: hoe is die verlopen, waar ben je tegenaan gelopen? Wat ging goed? welke tips heb je voor andere ouders?

Lees meer

Eerste KIES & Koffie bijeenkomst

Op vrijdag 5 juli vond de eerste KIES & Koffie plaats in het Koffie-Atelier in Houten. We zaten met een klein groepje aan de leestafel van de bibliotheek en dronken lekkere koffie van het koffie-atelier, terwijl we al snel de diepte in gingen. We spraken over vakantieregelingen, aangezien de vakantie eraan komt. Gescheiden ouders moeten elkaar toestemming geven als ze hun kind meenemen naar het buitenland. Dit kan soms een probleem zijn, in dit geval is dat ook zo. Pijnlijk en verdrietig.

Lees meer

KIES & Koffie: gescheiden ouders ontmoeten elkaar

KIES & Koffie is er voor jou!

Zit jij midden in een scheiding of ben je al langer gescheiden? Loop je tegen allerlei zaken aan met je kinderen? Heb je behoefte aan contact met andere gescheiden ouders om hier eens over te sparren?

Dan is KIES & Koffie er voor jou! KIES & Koffie is dé plek voor gescheiden ouders waar plaats is voor herkenning en erkenning. Naar behoefte kun je er ervaringen delen. Je krijgt er tips en eventueel advies. Jij kunt ook andere ouders verder helpen. Er is ruimte voor een lach en een traan.

Lees meer

Tot rust komen als rouwbegeleider: filmpje!

Als rouwbegeleider heb ik veel te maken met verdrietige situaties. Ik probeer mezelf te beschermen en het verdriet bij de persoon te laten, maar dat lukt niet altijd. Daarom maak ik regelmatig een lange wandeling om tot mezelf te komen.