KIES & Koffie: gescheiden ouders ontmoeten elkaar

KIES & Koffie is er voor jou!

Zit jij midden in een scheiding of ben je al langer gescheiden? Loop je tegen allerlei zaken aan met je kinderen? Heb je behoefte aan contact met andere gescheiden ouders om hier eens over te sparren?

Dan is KIES & Koffie er voor jou! KIES & Koffie is dé plek voor gescheiden ouders waar plaats is voor herkenning en erkenning. Naar behoefte kun je er ervaringen delen. Je krijgt er tips en eventueel advies. Jij kunt ook andere ouders verder helpen. Er is ruimte voor een lach en een traan.

Het gaat bij KIES & Koffie over jouw verhaal, jouw vragen én het met elkaar onderzoeken hoe je zo goed mogelijk kunt omgaan met het belang van jullie kinderen. We kijken vanuit het perspectief van het kind naar de scheiding.

Het gaat ook over je ex, de nieuwe partner van je ex en praktische zaken. Het helpt niemand om te blijven hangen in verdriet, boosheid of wrok, naast dat dat er natuurlijk ook soms even (onderling bij KIES & Koffie bijvoorbeeld) gewoon mag zijn. Het is er, dat is nu eenmaal ook de realiteit.

Bij KIES & Koffie zijn alle gescheiden ouders welkom. Scheiding betekent niet alleen een stuk gelopen huwelijk, ook een relatie zonder huwelijk, of elke andere mogelijke manier waarop ouders uiteen zijn en niet (meer) samenwonen maar wel beiden de zorg voor het kind dragen.

Vragen die we bij KIES & Koffie delen, gaan over hele verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld; ‘Hoe vertelden jullie aan je kind(eren) dat jullie niet meer samen verder zouden gaan?’, ‘Wat zou je anders hebben gedaan als je alles nog een keer over mocht doen?’, ‘Hoe regelen jullie samen de feestdagen?’, ‘Hoe organiseer je nieuwe woonruimte na de breuk?’ en ‘Hoe ga je om met daten richting je kinderen?’

KIES & Koffie is er voor jou!

Praktische zaken:

Waar
We zijn van harte welkom bij het Koffie-Atelier, Onderdoor 158-160 Houten (in de bibliotheek).

Data
6 september 2019, 4 oktober 2019, 1 november 2019, 6 december 2019

Kosten & Aanmelding
Het evenement is GRATIS, de koffie (of thee😉) moet je zelf betalen.
Graag vooraf aanmelden op esther@praktijkdepleisterplek.nl zodat ik kan doorgeven aan het Koffie-Atelier op hoeveel mensen ze kunnen rekenen.