Volwassene

“Rouw is liefde
die zijn adres
is kwijtgeraakt

~Jean-Jacques Surmond ~

Je hebt een dierbare verloren. Je partner, kind, vader, moeder, broer of zus is overleden. Je hebt een groot verlies meegemaakt en bent in rouw. De mensen in je omgeving hebben je de eerste periode liefdevol opgevangen. Vriend(inn)en kwamen dagelijks langs, je had schouders om op uit te huilen, er werd voor je gekookt, er was opvang voor je kinderen, je kon je verhaal kwijt en er werd naar je geluisterd. Nu merk je dat de aanloop minder wordt. Vriend(inn)en hebben geen tijd meer voor je en mensen worden ongeduldig. Je krijgt opmerkingen als: “Ben je daar nu nog niet overheen?” en “Wordt het niet eens tijd om je leven weer op te pakken?” Je voelt je onbegrepen, in de steek gelaten en alleen!

Herken je dit?

 • Je kunt je al langere tijd niet concentreren
 • Je bent en blijft heel erg moe
 • Je hebt enorme stemmingswisselingen en ongecontroleerde woede-uitbarstingen
 • Je bent niet of nauwelijks in staat je werk of dagelijkse taken goed uit te voeren
 • Je voelt je al langere tijd heel neerslachtig
 • Je hebt lichamelijke klachten, zoals een stekende pijn in de borst

Wat als jij:

 • een plek hebt waar je mag rouwen?
 • een plek hebt waar ruimte is voor jouw verhaal?
 • een plek hebt waar je gezien en gehoord wordt?
 • iemand hebt die onvoorwaardelijk naar jou luistert?
 • iemand hebt waarbij je je gevoelens en emoties de vrije loop kunt laten?

Kortom: een een plek waar je tot rust kunt komen, waar je nieuwe krachten op kunt doen en waar je wonden verzorgd worden. Waardoor je weer in je kracht komt, opnieuw in beweging komt, je verlies verweeft in je leven en je weg met vernieuwde energie kan vervolgen.

Als dit is wat je wilt, neem dan contact met me op!

Ben je op zoek naar begeleiding voor je kind? Lees dan deze pagina.

Ieder rouwproces is uniek!

Als rouwbegeleider ben ik er helemaal voor jou. Jij staat centraal. Met luisterend oor en open hart neem ik je serieus bij alles wat je vertelt. Ik vind vertrouwen heel belangrijk en ik beloof je dat alles dat je aan mij vertelt bij mij blijft.
Ieder rouwproces is uniek en mijn begeleiding is daarom altijd op maat. Ik stem mijn begeleiding af op wat er op dat moment voor jou nodig is. Voor een groot deel bestaat dit uit luisteren. Daarnaast maak ik gebruik van rouwmodellen om uit te leggen hoe rouw werkt, om uit te leggen dat wat jij voelt, ervaart, meemaakt bij het rouwproces hoort.

Hoe ziet dit er dan concreet uit?

Ik start met een intakegesprek, waarin jij je verhaal kunt vertellen. We bespreken wat voor jou het doel is van de begeleiding. Ik leg je uit hoe een rouwproces eruit kan zien, zodat je jezelf weer wat beter begrijpt. Vervolgens plannen we wekelijkse afspraken van één uur. Het aantal afspraken is afhankelijk van de situatie en is moeilijk vooraf aan te geven. We blijven tussentijds samen kijken wat jouw behoefte is.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Natuurlijk is het belangrijk dat je op de juiste plek zit, daarom maken we eerst kennis in een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek (dit kan ook telefonisch plaatsvinden). Tijdens dit half uur durende gesprek kijken we of er een klik is en kijken we of ik de juiste persoon ben voor de begeleiding.

Neem contact op

Gun jij jezelf een professional waarmee je vrijuit over het verlies en bijbehorende emoties kunt praten, zodat je het verlies kunt verweven in je leven? Denk je dat ik iets voor jou kan betekenen?

Neem dan contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

Ik bied jou een (pleister)plek waar je onvoorwaardelijk terecht kunnen met je verlies.

Ik loop graag een stukje mee op je pad.

 

 

 

“Rouw is liefde die zijn adres is kwijtgeraakt
~Jean-Jacques Surmond ~