Tsunami van gevoelens

“Wanneer je verdrietig bent, kijk dan opnieuw in je hart en zie dat je huilt om dat wat je vreugde schonk”.
– Kahlil Gibran – 

Je zegt dat je het allemaal even niet meer ziet zitten. Je hebt het gevoel dat je gek wordt. Je gevoelens buitelen over elkaar heen als een tsunami. Verdriet en boosheid strijden om de macht en je vraagt je af of het ooit nog goed komt. Tranen rollen over je wangen en je snikt.

Jij zit in jouw huis op de bank op je mobiel en ik zit in mijn huis op de slaapkamer van mijn dochter achter een bureau op een laptop. En toch voelt het alsof we heel dicht bij elkaar zijn. Het contact is intens. Ik kijk naar je en laat je huilen. Na een paar minuten haal je diep adem en word je langzaam iets rustiger.

“Het lijkt wel of het allemaal alleen maar erger wordt in plaats van minder. En dan zit ik hier ook nog helemaal alleen, ik kan nergens naar toe en niemand kan langskomen. Ik weet het niet meer”.

Als je na een nieuwe waterval van woorden en zinnen diep ademhaalt word je stil.  Ik laat het even stil zijn en beaam daarna hoe heftig en verdrietig het allemaal voor je is. Jij luistert en knikt.

Ik vertel je dat rouw de achterkant is van de liefde. Als je zoveel van iemand gehouden hebt, is het verlies en je verdriet ook enorm groot en dan lijkt het je te overspoelen als een tsunami. Dat zegt dus alles over de liefde die je gevoeld hebt voor deze persoon. En corona vergroot het allemaal nog eens uit, omdat er niemand is die een arm om je heen kan slaan en je kan knuffelen en je daarom het gevoel hebt dat je er helemaal alleen voorstaat.

Als ik je na een uur vraag wat je meeneemt van ons gesprek, zeg je: ”Het is zo fijn dat er iemand naar me luistert en me erkenning geeft. En me vertelt dat ik niet gek wordt, maar dat dit erbij hoort. Het maakt dat ik me weer veel rustiger voel en verder kan”.

Heb jij ook te maken met rouw en heb je behoefte om hierover in gesprek te gaan? Neem gerust contact met me op via esther@praktijkdepleisterplek.nl of 06-24905974 of vul hier het contactformulier in. Dan neem ik contact met jou op.

Voel je welkom!

Plaats een reactie