Fall Forward: een magische beleving, met stof tot nadenken!

… To get something you never had, you have to do something you never did …

Het is herfstvakantie en ik zit met mijn middelste dochter in het saunatheater, verhit, bezweet en in gedachten.
We beleven een dagje Thermen Soesterberg: gezellig koffiedrinken (met iets lekkers erbij), lekker eten, verschillende sauna’s: de kruiden sauna en panorama sauna met prachtig uitzicht op de tuin in herfstkleuren, de Finse sauna, de “goed gesprek-sauna” waar we wel mogen kletsen en na iedere saunagang natuurlijk buiten afkoelen en daarna het koude dompelbad in! Brrr.
Een dagje qualitytime samen. Tijd om te praten, te lachen, te rusten en te genieten.

En nu zitten we dus, vol verwachting, in het saunatheater, samen met vele anderen. Er wordt ons een magische beleving, die al onze zintuigen zal prikkelen, beloofd.
We beleven de thema-opgieting Fall Forward: de speech die Denzel Washingtond in 2011 sprak tijdens een diploma-uitreiking aan de universiteit van Philadephia.
Hij heeft een prettige, rustige stem om naar te luisteren en zijn woorden raken me, daar op dat moment in de sauna! Een aantal zinnen sla ik op. Het gaat over uitdagingen aangaan in je leven en mislukkingen die daarbij horen.
… Every failed experience is one step closer to succes …
… To have something you never had, you have to do something you never did …

En over het gebruiken van de talenten die je hebt gekregen, hoe groot of klein die talenten zijn…
… Image you´re on your deathbed. And standing around your deathbed are the ghosts representing your unfulfilled potential. The ghost of the ideas you never acted on. The ghost of the talents you didn’t use. And they standing around your bed: angry, disappointed and upset. They say: We came to you because you could have brought us to life and now we have to go to the grave together.
So I ask you today: How many ghosts are going to be around your bed when your time comes?
… What are you going to do with what you have? …

De zinnen komen binnen in mijn hart, vergezeld door de intense hitte van de sauna, de zinnenprikkelende, elkaar afwisselende geuren van dennen, salie, marjolein en laurier verspreid door de sauna door Nienke, al dansend en wapperend met handdoeken. Stof tot nadenken.

… Your life will never be a straight path …
… except new views …
Mijn pad heeft een aantal (om)wegen gekend en ik val steeds vooruit. Ik doe (op mijn 50e) dingen die ik nooit heb gedaan, om te krijgen wat ik nooit heb gehad (een eigen praktijk), met vallen en opstaan. Ik gebruik hiervoor de mij gegeven talenten en volg mijn passie. Ik ga ervoor, zodat ik later niet zal denken: “Wat als ….of had ik maar….” Er zullen niet veel geesten staan aan mijn sterfbed.
Zo mijmer ik daar tijdens de opgieting in het Saunatheater op zondagmiddag, verhit, bezweet, met naast me mijn middelste dochter.
Fall Forward: een magische beleving, met stof tot nadenken!